Sviestad

05.08.2016

Sviestad
51-års racet 5 - 7 augusti

Vi anlände till Linköpings Motorstadion, Sviestad, på torsdag eftermiddag och vi hittar en bra plats i depån, där det förra året var en sjö men i år var det torrt. Vi går runt och pratar med alla andra som också anlänt och packat upp sig, det här är ju en av behållningarna med Classic racing.
Fredag och dags för första träningen, det blev en 18:e plats med tiden 1.17.0
Första tidsträningen slutade på en 13:e plats med tiden 1.13, det tar sig.
Classe känner dock hur framgaffeln slår i botten när han kör, så vi började plocka ner den. Vi ringde Calle som var på väg - "köp den tjockaste gaffeloljan du får tag på". Innehållet i gaffeln var från RaceTec men inställningen var väl inte den bästa. Spände bl.a. fjädern ytterligare genom att lägga en ventilfjäder överst, i med tjockoljan, och sedan plockades allt ihop igen.
Klockan hade nästan hunnit bli midnatt och vi var väl lite "trötta".

Lördag, tidsträning/kval, på väg ur depån mot banan - fan det går ju inte att svänga. Gasvajern låg på fel sida om gaffelbenet, nu var det bråttom, ner med gaffelbenet och fixa till vajern, sen ut mot banan igen. Det tar några sekunder sedan ser vi Classe komma tillbaka, vad är det nu då, transpondern låg på laddning i husvagnen. Det blev lite svettigt men till slut kom han ut och kunde köra. Går väl så där, tiden blev 1.12 och en 13:eplats.
Race 1. 4:e plats med tiden 1.10. Det kändes riktigt bra men vi hängde
fortfarande inte med på rakorna. Vi hade långa diskussioner om vi skulle dreva
upp en kugg fram och till sist blev det så.
Söndag varm up, 10:e plats 1.15 och Classe var inte allt för glad, skulle vi dreva om igen, nej vi kör.
Race 2. Ingemar Stig kom iväg i starten och fick några tvåtaktare bakom sig som bromsade upp dom andra. Classe och Johan Källvik jagade Thomas Grandell under hela loppet, i sista kurvan pressade Classe på Thomas och då lyckades Johan komma förbi på yttern. Thomas slog Classe med 5 hundra delar, surt just då, men vi var mycket nöjda med helgen i sin helhet. Bästa varvtid 1.09.6 endast Johan Källvik hade ett snabbare varv en knapp tiondel.
Nu var det bara 4 veckor till Gelleråsen.


Använd bildsektioner för att dela upp innehållet

Förutom rubriker, kan även bilder visuellt dela upp innehållet på rätt sätt. Huvudsektionerna av ditt blogginlägg kan separeras med bilder som passar in i textens innehåll.

And you can also use blockquote formatting to cite some wise words.

Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur at vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos.